KAI KOCKKNIVKNIV 20 CM SEKI MAGOROKU REDWOOD

  • Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker.
  • Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.
  • Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.
  • Hårdhet 56 HRC +/- 1
  • Mått blad 20 cm
  • Mått handtag 13,4 cm
  • Kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Seki Magoroku Redwood är en knivserie med robust rostfri stålkvalitet i kombination med typiskt japanska funktioner. En serie med högpolerade blad som innehåller både enkelslipade och dubbelslipade eggar och vars gemensamma nämnare är stabil och välbalanserad funktionalitet samt skärpa. Designen kombinerar en minimalistisk grundform med traditionell japansk estetik. Namnet kommer från användningen av rött pakkaträ, från vilken handtaget är tillverkat. Pakkaträ-handtaget är särskilt tåligt och fuktbeständigt. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök.
  • Artikelnummer: MGR-0200C