KAI DEBA 10,5 CM

  • Japansk Debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv.
  • Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.
  • Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.
  • Hårdhet 58 HRC +/- 1
  • Mått blad 10,5 cm
  • Mått handtag 10,9 cm
  • Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
Seki Magoroku Kinju och Seki Magoroku Hekiju är speciellt lätta i handen och möjliggör mer exakta snitt. De 7 bladen på Kinju-knivarna är lämpade för högerhänta, medan de två bladen i Hekiju-serien är speciellt designade för vänsterhänta användare. Kinju-serien innehåller fyra Kinju Deba-knivar och tre Yanagiba-filéknivar för rått kött och rå fisk som finns i olika storlekar. Hekiju-serien inkluderar en Deba och en Yanagiba. Kökknivarna Seki Magoroku Kinju och Hekiju ger ett starkt intryck med sin höga funktionalitet och hållbarhet. Den typiska japanska bladformen i kombination med det enkla svarta handtaget skapar en tidlös och minimalistisk estetik. Vad är en Deba? Klassisk japansk, kulinarisk kniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel. Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv. Deba används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet.
  • Artikelnummer: AK-1100