KAI KNIVSLIP ELEKTRISK VÅT

  • Rek. ca-pris: 4499:-
  • Artikelnummer: DM-0621
  • Elektrisk våtslip från KAI.
  • Knivslipen passar utmärkt till att slipa t ex damaskknivar.
  • Slipstenen hålls fuktig under slipningen och det gör att enstaka små splitter sköljs bort och skyddar slipen från oavsiktlig överhettning.
  • Skarpa kanter, nötning och grova flisor  kan tas bort manuellt genom användning av den medföljande borsten.
  • Symmetriskt slipade asiatiska knivar, slipade på båda sidor, slipas i 16 graders vinkel.
  • För slipning av europeiska knivblad kan vinkeln justeras till 22 grader.
  • Maximal brukstid 15 minuter åt gången.
  • 50 Watt.

Tillbehör

Nyhet!

KAI KOCKKNIV 20 CM SHUN CLASSIC

Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 20 cm Mått handtag 12,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök. Trots att detta är en större kniv så gör Shun Classics tunna blad att den är lättare och mindre ansträngande att använda än jämförbara europeiska kockknivar.

Rek. ca-pris: 2599:-

KAI KOCKKNIV 25,5 CM SHUN CLASSIC

Extra lång japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära stora grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 25,5, cm Mått handtag 12,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök. Trots att detta är en större kniv så gör Shun Classics tunna blad att den är lättare och mindre ansträngande att använda än jämförbara europeiska kockknivar.

Rek. ca-pris: 2899:-
Nyhet!

KAI KOCKKNIV 20 CM SHUN PREMIER TIM MÄLZER

Vacker japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt till att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-10 och 32 lagers damaskstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ av brun valnöt som är slipat och polerat med en glansig finish. Passar både för vänsterhänta och högerhänta. Hårdhet 60 HRC +/- 1 Mått blad 20 cm Mått handtag 12 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN PREMIER TIM MÄLZER är en exklusiv knivserie från KAI och ett riktigt hantverk. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Ytan på knivarna hamras för hand, vilket kallas för Tsuchime i Japan, och det ger både tidlös estetik tillsammans med ultimat skärpa. Bladen har en massiv kärna av VG-10 stål med en hårdhet på 60 +/- 1 HRC. Handtaget av brun valnöt har en ergonomisk form och passar både för vänster- och högerhänta. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en kockkniv? Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök.

Rek. ca-pris: 2999:-

KAI LÄDERSTROP 21,5 x 4 CM FÖR POLERING MED KRÄM

Med detta set från KAI kan din nyslipade kniv få en slutlig polish och maximal skärpa. Stroppen är tillverkad av bokträ som är täckt med ryskt läder av hög kvalitet. För att behandla lädret appliceras en kromoxidpolerkräm med mycket fina korn som är skonsamt för knivarna. 50 ml polerpasta ingår. Mått 20,5 x 4 x 2 cm

Rek. ca-pris: 1099:-

KAI KNIVSLIP ELEKTRISK

Kompakt elektrisk knivslip från KAI. Knivslipen har två par keramiska slipstenar monterade bakom varandra så att båda kan arbeta simultant. Det första paret av grova slipstenar återupprättar den trubbiga kniveggen. Det andra paret av fina slipstenar polerar eggen till en fin och ren yta. Strömkabeln kan förvaras i höljet; ett lock skyddar slipenheten mot smuts. Halkfria fötter säkerställer ett säkert grepp. Knivslipen fungerar bra till t ex Wasabi Black och Pure Komachi 2. Bör ej användas till damasksmidda knivar, för detta rekommenderar vi KAI:s elektriska våtslip eller KAI:s våtslipstenar. Slipstavarna är utbytbara (art. nr APF-118). 60 Watt. Vikt 875 g.

Rek. ca-pris: 1099:-

Våra Varumärken

Memory: 4.5 mb
Denna sida använder cookies (kakor) Här kan du läsa mer om cookies. Genom att fortsätta använda sidan så accepterar du att cookies används. Klicka här för att inte visa meddelandet igen.