KAI KNIV BLOCK KAI I VALNÖT MAGNET 34x14x26,5 L/W/H

  • Rek. ca-pris: 3599:-
  • Artikelnummer: DM-0806
  • Knivblock för 6-8 knivar.
  • Knivblock av Kai tillverkas huvudsakligen av trä.
  • Det är en viktig del av kvaliteten på artikeln, som i första klass bearbetas till en modern design.
  • Tänk på att trä är ett levande material och dess givna naturliga egenskaper behåller även efter bearbetning.
  • Du bör rengöra skärblocket då och då med en fuktig trasa och torka torrt.
  • Oljade ytor bör behandlas med vegetabilisk olja.


Mått: W: 34cm, H: 26 cm, D: 14 cm

 

 

 

Tillbehör

KAI FÖRSKÄRARE 23 CM SHUN CLASSIC

Japansk förskärare / trancherkniv från KAI som passar utmärkt för att skiva och tranchera kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 23 cm Mått handtag 12,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en trancherkniv? Trancherkniven får maten att se läcker ut eftersom den låter dig skära tunna jämna skivor. Men den kan också få maten att smaka bättre. Du kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna – och därmed mer av smaken – inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan. Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt. Idealisk för att skiva flera olika sorters kött och kan även användas till att skära större grönsaker.

Rek. ca-pris: 2499:-

KAI BRÖDKNIV 23 CM SHUN CLASSIC

Japansk brödkniv från KAI med vågtandad egg som passar utmärkt till att skära bröd. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 23 cm Mått handtag 12,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar.

Rek. ca-pris: 2849:-
Nyhet!

KAI KOCKKNIV 20 CM SHUN CLASSIC

Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 20 cm Mått handtag 12,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök. Trots att detta är en större kniv så gör Shun Classics tunna blad att den är lättare och mindre ansträngande att använda än jämförbara europeiska kockknivar.

Rek. ca-pris: 2599:-

KAI KOCKKNIV 20 CM VÄNSTER SHUN CLASSIC

Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven är särksilt utformad för att passa dig som är vänsterhänt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 20 cm Mått handtag 12,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök. Trots att detta är en större kniv så gör Shun Classics tunna blad att den är lättare och mindre ansträngande att använda än jämförbara europeiska kockknivar.

Rek. ca-pris: 2999:-

KAI KOCKKNIV 25,5 CM SHUN CLASSIC

Extra lång japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära stora grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 25,5, cm Mått handtag 12,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök. Trots att detta är en större kniv så gör Shun Classics tunna blad att den är lättare och mindre ansträngande att använda än jämförbara europeiska kockknivar.

Rek. ca-pris: 2899:-

KAI GRÖNSAKSKNIV 9 CM SHUN CLASSIC

Japansk grönsakskniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 9 cm Mått handtag 10,4 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar.

Rek. ca-pris: 1449:-

KAI BRED SANTOKUKNIV 19 CM SHUN CLASSIC

Bred japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 19 cm Mått handtag 12,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Santoku? Precis som Kockkniven är Santokukuniven en universalkniv som är slipad på båda sidor. Den fungerar bra till i princip allt du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel.

Rek. ca-pris: 3199:-

KAI KOCKKNIV 15 CM SHUN CLASSIC

Liten japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 15 cm Mått handtag 11,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar.

Rek. ca-pris: 2399:-

KAI FILÉ-& URBENINGSKNIV 15cm "GOKUJO" SHUN CLASSIC

Japansk filé- och urbeningskniv från KAI som är anpassad för att bena ur och filéa kött och fisk. Den tunna profilen gör kniven något flexibel och den långa kurvan på bladet påminner om ett samurajsvärd. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 15 cm Mått handtag 11,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Gokujo? En Gokujo är en japansk kniv med starkt blad och en rundad form som är utformad för att filéa, stycka och separera kött och fisk från leder ben och senor.

Rek. ca-pris: 2149:-

KAI HACKKNIV 15 CM SHUN CLASSIC

Japansk hackkniv med högt blad från KAI som är utformad för att hacka grönsaker. Kniven är tillverkad av AUS8A stål (ej damask). Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Mått blad 15 cm Mått handtag 11,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar.

Rek. ca-pris: 2799:-

KAI FÖRSKÄRARE 18 CM SMAL SHUN CLASSIC

Japansk förskärare / trancherkniv från KAI som passar utmärkt för att skiva och tranchera kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 18 cm Mått handtag 12,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en trancherkniv? Trancherkniven får maten att se läcker ut eftersom den låter dig skära tunna jämna skivor. Men den kan också få maten att smaka bättre. Du kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna – och därmed mer av smaken – inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan. Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt. Idealisk för att skiva flera olika sorters kött och kan även användas till att skära större grönsaker.

Rek. ca-pris: 2499:-

KAI ALLKNIV 11,5 CM SHUN KAJI

Elegant japansk allkniv från KAI som passar utmärkt till att skära det mesta i köket, allt från grönsaker till kött och ostar. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet SG-2 och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat svart Pakkaträ med två nitar. Passar både höger- och vänsterhänta. Hårdhet 64 HRC +/- 1 Mått blad 11,5 cm Mått handtag 10,4 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN KAJI är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion" och Kaji betyder smed på japanska och det avser särskilt de som tillverkade de kända samuraisvärden. För att vara Kaji behövde du vara bäst och det är precis vad Kaji serien är för oss. Det är en kombination av Damaskus och pläteringskonstruktion, den perfekta blandningen av ultimat teknologi och hantverk. Från stålkärnan av SG-2 till Damaskuspläteringen så är dessa knivar verkligen bland de bästa premiumknivarna på marknaden. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Det är smide med elegans, stil och prestanda. SG-2 kärnan säkerställer skärpan och hållbarheten, Damaskuspläteringen tillägger styrka och skönhet till knivarna. Det särskilda kännetecknet för denna serie är den spegelblanka strimmiga finishen på Damaskus bladet.  Det nitade handtaget är av fint laminerat Pakkaträ som är bekvämt att använda av både vänster- och högerhänta tack vare sin symmetriska form. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd.

Rek. ca-pris: 2449:-

KAI KNIV BLOCK STONEHENGE GRANIT OCH REDWOOD

Denna tidlösa knivblock är magnetisk. Designen ser elegant ut på grund av dess vackra kombination av granit och rött trä. Denna knivblock består av fem pelare så att du kan lagra totalt 10 knivar. Mått: L 21,0 x B 21,0 x H 30,0 cm

Rek. ca-pris: 4749:-

KAI KNIVBLOCK STONEHENGE GRANIT OCH VALNÖT 10 KNIV

Denna tidlösa knivblock är magnetisk. Designen ser elegant ut på grund av dess vackra kombination av granit och valnöt. Denna knivblock består av fem pelare så att du kan lagra totalt 10 knivar. Mått: L 21,0 x B 21,0 x H 30,0 cm  

Rek. ca-pris: 5499:-

KAI KNIV BLOCK STONEHENGE GRANIT OCH OLJAD EK

Knivblock för 4 knivar Tillverkad av ek och granit Knivblock med trä - för högsta standard i kvalitet och design. Oljade ytor bör behandlas med vegetabilisk olja.  

Rek. ca-pris: 2999:-

KAI BRED KOCKKNIV 11 CM SHUN CLASSIC

Shun Classic Bred Kockkniv som mäter 11 cm från Kai. Liten och bred kniv perfekt för att hacka till exempel grönsaker. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och ett 32-lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger det vackra mönstret. Handtaget, i en ergonomisk form, är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ. Hårdhet 61 HRC +/- 1    

Rek. ca-pris: 2249:-

Våra Varumärken

Memory: 4.75 mb
Denna sida använder cookies (kakor) Här kan du läsa mer om cookies. Genom att fortsätta använda sidan så accepterar du att cookies används. Klicka här för att inte visa meddelandet igen.