KAI DEBA 15 CM WASABI BLACK

  • Rek. ca-pris: 999:-
  • Artikelnummer: 6715D
  • Japansk Debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv och till att skära kött och fisk.
  • Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.
  • Hårdhet 58 HRC +/- 1
  • Mått blad 15 cm
  • Mått handtag 12,6 cm
  • Kan användas både i hemmet och i professionella kök.

WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen.

Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag.

Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.

Vad är en Deba?
Klassisk japansk, kulinarisk kniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel. Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv. Deba används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet.

Hitta närmaste återförsäljare

  • Mata in ditt postnummer i rutan ovan för att se vilka butiker som ligger nära dig. Ex: 12345 (beräknas på fågelvägen).

Tillbehör

KAI ALLKNIV 10 CM WASABI BLACK

Japansk allkniv från KAI som passar utmärkt till att skala och skära små grönsaker och frukter. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 10 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Allkniv / Universalkniv? Universalkniven är perfekt för en mängd små uppgifter där det krävs mer exakta snitt, t ex trimning av broccoli, gröna bönor och andra mindre grönsaker. Vissa kockar använder den i handen som en stor skalkniv. Andra gillar den lilla storleken och använder den som ett alternativ till kockkniven. Den har en lätt böjd form som möjliggör måttligt gungande snitt. Den är smidig nog för att skala en lök i handen och sedan skiva upp den på kort tid. Universalknivar kallas ibland för smörgåsknivar eftersom de fungerar bra för alla pålägg på en smörgås – från grönsaker med tunt skal, t ex tomater, till kött och ostar.

Rek. ca-pris: 599:-

KAI ALLKNIV 15 CM WASABI BLACK

Japansk allkniv från KAI som passar utmärkt till att skala och skära grönsaker och frukter. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 15 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Allkniv / Universalkniv? Universalkniven är perfekt för en mängd små uppgifter där det krävs mer exakta snitt, t ex trimning av broccoli, gröna bönor och andra mindre grönsaker. Vissa kockar använder den i handen som en stor skalkniv. Andra gillar den lilla storleken och använder den som ett alternativ till kockkniven. Den har en lätt böjd form som möjliggör måttligt gungande snitt. Den är smidig nog för att skala en lök i handen och sedan skiva upp den på kort tid. Universalknivar kallas ibland för smörgåsknivar eftersom de fungerar bra för alla pålägg på en smörgås – från grönsaker med tunt skal, t ex tomater, till kött och ostar.

Rek. ca-pris: 649:-

KAI KOCKKNIV 15 CM WASABI BLACK

Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 15 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök.

Rek. ca-pris: 699:-
Storsäljare!

KAI KOCKKNIV 20 CM WASABI BLACK

Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 20 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök.

Rek. ca-pris: 749:-

KAI KOCKKNIV 23,5 CM WASABI BLACK

Japansk kockkniv från KAI med stort blad som passar utmärkt till att skära stora köttstycken och grönsaker. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 23,5 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök.

Rek. ca-pris: 949:-

KAI SANTOKUKNIV 16,5 CM WASABI BLACK

Japansk santokukniv från KAI med högt blad som passar utmärkt som universalkniv för att skära kött och grönsaker. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 16,5 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Santoku? Precis som Kockkniven är Santokukuniven en universalkniv som är slipad på båda sidor. Den fungerar bra till i princip allt du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel.

Rek. ca-pris: 699:-

KAI GRÖNSAKSHACKA "NAKIRI" 16,5 CM WASABI BLACK

Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 16,5 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Nakiri? Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.                                        

Rek. ca-pris: 699:-

KAI BRÖDKNIV 23 CM WASABI BLACK

Japansk brödkniv med vågtandad egg från KAI som passar utmärkt till att skära bröd. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 23 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.

Rek. ca-pris: 849:-

KAI FÖRSKÄRARE 23 CM WASABI BLACK

Japansk förskärare / trancherkniv från KAI med långt och lågt blad som passar utmärkt till att tranchera rått och tillagat kött. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 23 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Förskärare / Trancherkniv? Trancherkniven får maten att se läcker ut eftersom den låter dig skära tunna jämna skivor. Men den kan också få maten att smaka bättre. Du kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna – och därmed mer av smaken – inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan. Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt. Idealisk för att skiva flera olika sorters kött och kan även användas till att skära större grönsaker.

Rek. ca-pris: 799:-

KAI FILÉKNIV FLEXIBEL 18 CM WASABI BLACK

Japansk filékniv från KAI som passar utmärkt till att skära och filéa kött och fisk. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 18 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.

Rek. ca-pris: 749:-

KAI STEKKNIV 11 CM WASABI BLACK

Japansk stekkniv från KAI som passar utmärkt till att skära kött. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 11 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.

Rek. ca-pris: 699:-

KAI DEBA 10,5 CM WASABI BLACK

Japansk Debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 10,5 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Deba? Klassisk japansk, kulinarisk kniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel. Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv. Deba används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet.

Rek. ca-pris: 649:-

KAI DEBA 21 CM WASABI BLACK

Japansk Debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv och till att skära kött och fisk. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 21 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Deba? Klassisk japansk, kulinarisk kniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel. Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv. Deba används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet.

Rek. ca-pris: 899:-

KAI SASHIMIKNIV 15 CM "YANAGIBA" WASABI BLACK

Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 15 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Yanagiba? Yanagiba är helt enkelt den idealiska kniven för att skiva. Yanagiba betyder ”pilblad”. Den har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg. Den är designad för att dras genom maten och minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snitten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi, eller skivad rå fisk, och den är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.  

Rek. ca-pris: 649:-

KAI SASHIMIKNIV 21 CM "YANAGIBA" WASABI BLACK

Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 21 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Yanagiba? Yanagiba är helt enkelt den idealiska kniven för att skiva. Yanagiba betyder ”pilblad”. Den har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg. Den är designad för att dras genom maten och minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snitten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi, eller skivad rå fisk, och den är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.

Rek. ca-pris: 699:-

KAI SASHIMIKNIV 24 CM "YANAGIBA" WASABI BLACK

Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått blad 24 cm Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Yanagiba? Yanagiba är helt enkelt den idealiska kniven för att skiva. Yanagiba betyder ”pilblad”. Den har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg. Den är designad för att dras genom maten och minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snitten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi, eller skivad rå fisk, och den är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.

Rek. ca-pris: 699:-

KAI KNIVSET 3 DELAR 6710P/ 6715U/6720C WASABI BLACK

Japanskt knivset från KAI med en Allkniv 10 cm, en Allkniv 15 cm och en Kockkniv 20 cm. Allknivarna passar utmärkt till att skala och skära grönsaker och kockkniven är perfekt som allroundkniv för att skära kött och stora grönsaker. Handtagen ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper. Knivarna är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Hårdhet 58 HRC +/- 1 Mått handtag 12,6 cm Kan användas både i hemmet och i professionella kök. WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 +/- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.

Rek. ca-pris: 1899:-

KAI SKALKNIV 10 CM SHUN CLASSIC

Japansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 61 HRC +/- 1 Mått blad 10 cm Mått handtag 10,4 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv  en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar.

Rek. ca-pris: 1499:-

Våra Varumärken

Memory: 5 mb
Denna sida använder cookies (kakor) Här kan du läsa mer om cookies. Genom att fortsätta använda sidan så accepterar du att cookies används. Klicka här för att inte visa meddelandet igen.