ÅVIKEN VÅFFELJÄRN SUPREME SVART DUBBELT
- Dubbelt våffeljärn från Åviken med modern design.
- Gör våfflor med 2x4 hjärtan.
- Våffeljärn med plattor tillverkade av tjock gjuten aluminium med non-stick beläggning.
- Med handtag designat för att du inte ska bränna dig.
- Stor justerbar termostat så att du själv kan reglera temperaturen.
- Indikationslampa som lyser när järnet är klart att användas.
- 1 600 Watt.
- GS-godkänt våffeljärn, vilket innebär högt ställda kvalitets- och säkerhetskrav. Bland annat får inte järnet bli mer än 65 ° C.
Grundrecept vanliga våfflor
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
- 1 msk vaniljsocker (kan uteslutas)
- en liten nypa salt
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa väl så att smeten blir fri från klumpar. Vispa ned det smälta smöret och äggen.
Detta recept är ett vanligt grundrecept som kan smaksättas på många olika sätt, t ex med ost, frukt, bär, kryddor, choklad, vaniljessens, mandlar och andra nötter. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Vanliga våfflor kan serveras med sylt, vispad grädde, glass, färska bär, gräddfil, löjrom, ost med mera.
Glutenfria våfflor
- 50 g smör
- 3 dl Maizena majsstärkelse
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 3 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna väl. Blanda de torra ingredienserna i en rymlig bunke. Tillsätt mjölken och vispa väl. Vispa ned det smälta smöret och äggen.
Gräddas i ett uppvärmt våffeljärn. Det är viktigt att vispa mellan gräddningarna eftersom majsstärkelsen snabbt sjunker till botten.