ÅVIKEN VÅFFELJÄRN CCS ENKELT

  • Rek. ca-pris: 599:-
  • Artikelnummer: 907,6
  • Enkelt Våffeljärn från Åviken med snygg design.
  • Perfekt för att göra frasiga våfflor med 5 hjärtan.
  • Enkelt våffeljärn med plattor tillverkade av tjock gjuten aluminium med non-stick beläggning.
  • Med handtag designat för att du inte ska bränna dig.
  • Justerbar termostat så att du själv kan reglera temperaturen.
  • Indikationslampa som lyser när järnet är klart att användas.
  • Kan förvaras på högkant.
  • 1000 watt.
  • GS-godkänt våffeljärn.

 

Grundrecept vanliga våfflor

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
  • 1 msk vaniljsocker (kan uteslutas)
  • en liten nypa salt

Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa väl så att smeten blir fri från klumpar. Vispa ned det smälta smöret och äggen.

Detta recept är ett vanligt grundrecept som kan smaksättas på många olika sätt, t ex med ost, frukt, bär, kryddor, choklad, vaniljessens, mandlar och andra nötter. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Vanliga våfflor kan serveras med sylt, vispad grädde, glass, färska bär, gräddfil, löjrom, ost med mera.

 

Glutenfria våfflor

  • 50 g smör
  • 3 dl Maizena majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna väl. Blanda de torra ingredienserna i en rymlig bunke. Tillsätt mjölken och vispa väl. Vispa ned det smälta smöret och äggen.

Gräddas i ett uppvärmt våffeljärn. Det är viktigt att vispa mellan gräddningarna eftersom majsstärkelsen snabbt sjunker till botten.

Hitta närmaste återförsäljare

  • Mata in ditt postnummer i rutan ovan för att se vilka butiker som ligger nära dig. Ex: 12345 (beräknas på fågelvägen).

Våra Varumärken

Memory: 2.25 mb
Denna sida använder cookies (kakor) Här kan du läsa mer om cookies. Genom att fortsätta använda sidan så accepterar du att cookies används. Klicka här för att inte visa meddelandet igen.