Produktheder

Laguiole Jean Dubost

produktheader/jean_dubost_utk4.jpg

Exklusiva knivar och bestick

Laguiole är en region i sydvästra Frankrike som är känd i hela världen för sina högkvalitativa traditionella fickknivar, korkskruvar och bestick med mera. Den första Laguiolekniven tillverkades för mer än 200 år sedan och till en början var det franska bönder och herdar som använde knivarna. I slutet av 1920-talet spred sig ryktet och fickknivar från Laguiole blev världskända.

Exklusiva knivar och bestick

Laguiole är en region i sydvästra Frankrike som är känd i hela världen för sina högkvalitativa traditionella fickknivar, korkskruvar och bestick med mera. Den första Laguiolekniven tillverkades för mer än 200 år sedan och till en början var det franska bönder och herdar som använde knivarna. I slutet av 1920-talet spred sig ryktet och fickknivar från Laguiole blev världskända.

Idag finns det flera tillverkare av Laguiole. De flesta företagen har sin produktion i staden Thiers och resten i byn Laguiole, där en handfull smeder och hantverkare tillverkar knivarna.

Laguiole har en insekt som symbol. Denna symbol är välkänd och mytomspunnen. Det sägs att den föreställer ett honungsbi som var kejsar Napoleons sigill. Enligt sägnen gavs sigillet till byn Laguiole som tack för de lokala soldaternas mod i strid. Andra menar att symbolen föreställer en fluga eftersom människorna i regionen var herdar och bönder. Oavsett om myterna stämmer eller inte så förknippas symbolen idag med högkvalitativa knivar och bestick från regionen.

1920 började Pierre Dubost tillverka den berömda Laguiole-kniven. Tillverkningen påbörjades i en liten verkstad på landet. Verksamheten togs sedan över av Jean Dubost, son till grundaren som utvecklade företaget. Idag sker tillverkningen i Thiers och Jean Dubost är marknadsledande tillverkare av Laguiole-knivar och bestick.

Knivarnas blad är i rostfritt stål av högsta kvalitet. Stålet formas, slipas, poleras och bearbetas i mer än 25 olika steg innan det slutligen resulterar i en äkta Laguiole. Produkterna kontrolleras i varje tillverkningsfas för att hålla högsta kvalitet. Knivarna och bestickens skaft finns i olivträ och ett flertal färger.

 

Extra produktbeskrivning:

Historik & Produktinfo om Damaskus (PDF)

Visa stor bild

Laguiole Grillknivar 6 st Mixade färger

Rek. CaPris 699 Kr

Visa stor bild

Laguiole Gafflar 6 st Mixade Färger

Rek. CaPris 699 Kr

Visa stor bild

Laguiole Grillknivar 6 st Vit

Rek. CaPris 699 Kr

Visa stor bild

Laguiole Gafflar 6 st Vit

Rek. CaPris 699 Kr

Visa stor bild

Laguiole Grillknivar 6 st Rostfri Matt

Rek. CaPris 699 Kr

Visa stor bild

Laguiole Gafflar 6 st Rostfri Matt

Rek. CaPris 699 Kr

Visa stor bild

Laguiole Bestick i olivträ

Rek. Ca Pris 449 Kr - 549 Kr

Visa stor bild

Laguiole bestick i rostfritt stål

Finns som matt och blank
Rek. CaPris 169 Kr - 249 Kr

Visa stor bild

Laguiole Bordskniv

Finns i fler färger
Rek. CaPris 239 Kr

Sidor: «Föregående
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Nästa»

Logga in

Användarnamn:
Lösenord: